Manifest versterken samenwerking Sociaal Domein

Graag maken wij u attent op een initiatief waar Zorgdenkers Ellen Vervoort-Nijsen en Charles de Monchy actief bij betrokken zijn. Het is deels een spin-off dat vanuit de activiteiten van het Zorgdenkers Netwerk is ontstaan. Wij zien het als een ‘high-impact’ project omdat er structureel gebruik wordt gemaakt van één van de effectieve technieken voor de omgang met complexe situaties: de rotonde.

Zij noemen het de koppelzone. Op de weg zijn veel rigide stoplichten vervangen door rotondes. Ook in de virtuele wereld tussen organisaties is dat mogelijk. Op 15-11-2017 hebben alle gemeenteraadsleden met hun wethouders het volgende bericht met het Manifest voor Anja ontvangen:

Geachte heer/mevrouw [naam],

Als lid van de gemeenteraad komt u op voor de belangen van uw burgers.

Sommigen zijn afhankelijk van ondersteuning. Maar je hoeft de krant maar open te slaan en je ziet dat er binnen het ‘Sociaal Domein’ veel beter kan. Ook in uw gemeente herkent u vast wel een ‘Anja’ die niet tijdig wordt geholpen of wordt doorgestuurd van instantie naar instantie. De oorzaak is vooral het gebrek aan gestructureerde samenwerking. Dat kan toch niet langer zo?

De oplossing ligt voor de hand: [click hier voor het volledige bericht]

Dit bericht is geplaatst in aankondiging, bureaucratie, complexiteit, innovatie, kosten zorg, leiderschap, mogelijkheden, Rotonde, zorg met de tags , , . Bookmark de permalink.