Hoe komen wij van tegenstrijdige naar gezamenlijke zienswijzen en oplossingen?

Bijgewerkt op 30-3-2016

De afgelopen jaren zijn er harde maatregelen genomen om de jaarlijkse kostenstijging in de zorg te beperken. De resultaten zijn onvoldoende. Terwijl duidelijk is dat het anders moet, blijven ‘high-impact’ oplossingen op tegenstrijdige zienswijzen vastlopen. Laten wij eens kijken of wij erachter kunnen komen waar het mis gaat en hoe het anders kan. Onze insteek begint met een eenvoudige oefening:

.

Door het toepassen van de verkeerde werkwijzen worden in Nederland jaarlijks €90 miljard (punt 1) voor onnodige werkzaamheden uitgegeven. Hiervan wordt €15 miljard in zorg uitgegeven. Bovenop komen virtuele files (wachtrijen, te weinig tijd voor de patiënt, burnouts, etc.). Dat maakt het de waarschijnlijk grootste bron voor het creëren van een duurzaam en betaalbaar gezondheidssysteem.

Op dit punt zouden wij een handvat kunnen aanreiken om die werkwijzen te kunnen kiezen die in de gegeven situatie werken en die te vermijden die niet werken. Bij deze uitdaging is dat echter een werkwijze die reacties levert zoals ‘interessant’. Verder gebeurt er niets. De mogelijkheid om vervolgstappen van de grond te krijgen is verkeken. Om dit te doorbreken er een dialoog of beter nog een mini-workshop nodig.

Wilt u meer weten, voorkomen dat uw initiatief op de overvloed van €15 miljard aan obstakels vastloopt of duurzame verandering op gang brengen? Neem dan contact op via info@zorgdenkers.nl.

..

Dit bericht is geplaatst in bronnen, bureaucratie, event, gezondheid, handvatten, kernoorzaken, kosten zorg, kwaliteit, mogelijkheden, obstakels, Project, symptomen, vicieuze cirkel, zorg. Bookmark de permalink.

Één reactie op Hoe komen wij van tegenstrijdige naar gezamenlijke zienswijzen en oplossingen?

  1. Gabor schreef:

    Richt een staats zorgverzekeraar op. 50E basis premie is genoeg om op termijn de helft van de 1e buffer te voldoen. Dit is gezonde concurrentie voor bestaande zorgverzekeraars die hun 2e buffer al vervullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *