Nieuwsbrief zorgdenkers november 2015

.

1. Welkom bij het Zorgdenkers Netwerk!

Een jaar nadat de groep op LinkedIn is gemaakt is het eindelijk zo ver, zorgdenkers heeft een eigen site! Afgelopen jaar hebben we 8 bijeenkomsten gehad van de zorgdenkers  en inmiddels is er sterke kern gevormd dat de kar trekt met een groep mensen eromheen dat eveneens betrokken is en input geeft.

Graag wil ik iedereen uitnodigen de site te bekijken en te helpen de een olievlek te bewerkstelligen om zo meer effect te hebben. Dit kan heel simpel door ons via social media te steunen en door je eigen netwerk in te zetten wanneer je denkt dat zij kunnen bijdragen bij onze doelen en werkgroepen.

Voor nu wil ik een ieder die de nieuwsbrief krijgt welkom heten bij het zorgdenkersnetwerk! Stuur de nieuwsbrief gerust door binnen je netwerk en misschien dat we elkaar een keer tegen kunnen komen bij een van de bijeenkomsten.

Namens de kerngroep,

Cynthia Reindersma

Inhoudsopgave:
 1. Welkom bij het Zorgdenkers Netwerk!
 2. De Site
 3. Social Media
 4. LinkedIn
 5. Projecten/ Werkgroepen
 6. Bijeenkomsten

.

2. De site van de zorgdenkers

De site van de Zorgdenkers is vanaf 24 oktober in de lucht. Er staat veel informatie op en er is door veel mensen heel hard aan gewerkt (met dank aan Eugen, Marieke, Cynthia, Ellen, Marc en Yolanda). Zoals elke site wordt ook onze site met grote regelmaat bijgewerkt. Een site gaat leven met blogs. Heb je een onderwerp waarover je wilt schrijven/bloggen graag! Ze kunnen blogs de site worden geplaatst. Het blog wordt wel eerst door de kerngroep gekeurd. Uitgangspunten van de blogs zijn:

 • Een positieve insteek.
 • Een blog moet natuurlijk te maken hebben met zorg en passen bij wat we beogen.
 • Prikkelend, leesbaar, interessant, wetenswaardig of….vul maar in……zijn.

Blogs zullen worden gedeeld via Social Media. De site is te vinden op www.zorgdenkers.nl . We horen graag van je terug wat je er van vindt!

 

3. Social Media

De Zorgdenkers zijn actief op vier soorten social media te weten:

Onze blog – u kunt ons eenvoudig volgen (abonneren rechts boven op de webpagina)

LinkedIn – Zorgdenkers Netwerk: hier kunt u ons volgen en zelf bijdragen

Facebook – zorgdenkers

Twitter – zorgdenkers

Aan eenieder de vraag om:

 1. Met regelmaat items van de zorgdenkers via social media te delen
 2. Materiaal aan te reiken voor deze mediums. Dit kan via het medium zelf als bericht. Wanneer het materiaal voldoet aan de eerder genoemde kenmerken (waar iets maar ruimte voor andere onderwerpen in is dan op de website)
 3. Je netwerk uit te nodigen om ons te liken en/of lid te worden!

 

4. LinkedIn

Voor LinkedIn geldt dat we willen verbinden, netwerken en elkaar versterken. Hoewel op LinkedIn ook wel wat kritische rapporten komen te staan is het doel van de zorgdenkers dat we vooral opbouwen en niet afkraken. Dus probeer de items en gesprekken niet alleen te laten gaan over wat er niet goed gaat, maar vooral aan te geven hoe het anders kan. Kan je bijvoorbeeld met jouw netwerk, kennis en of ervaring input geven om het te verbeteren.

 

5. Project/Werkgroepen

Om effectief te kunnen zijn in het verbeteren van de zorg hebben we 5 project/werkgroepen die zich met diverse onderwerpen bezighouden. Mocht je informatie willen hebben over de groepen en of je aan willen sluiten dan kan je mailen naar info@zorgdenkers.nl. Ook hier geldt het olievleksysteem; weet jij iemand die heel geschikt is om input te leveren aan een van de projectgroepen, attendeer diegene dan op ons bestaan en verbindt!

Projectgroep 1: Gemeente

Projectgroep 2: Familiesystemen

Projectgroep 3: Complementaire zorg

Projectgroep 4: Positieve gezondheid

Projectgroep 5: Verzekeringen (nog in oprichting)

 

6. Bijeenkomsten

Gemiddeld komen de zorgdenkers eens per 6 a 8 weken bijeen. Naast deze bijeenkomsten onderhouden de groepen onderling ook contact. De reguliere bijeenkomsten zijn het meest geschikt om kennis te maken met het Zorgdenkersnetwerk.  De werk/projectgroepen koppelen daar ook terug waar ze mee bezig zijn en leggen bijvoorbeeld vraagstukken voor. De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk (bij opgave) en geven inzicht in de energie en diversiteit binnen het Zorgdenkersnetwerk. Er zijn altijd minstens 2 kernleden aanwezig. Dit zijn de leden die zich intensief bezighouden met de organisatorische en verbindende aspecten van de Zorgdenkers. De bijeenkomsten vinden op verschillende plekken in het land plaats, meestal in een bedrijfspand van een van de zorgdenkers of bij iemand thuis. Het Zorgdenkersnetwerk is geen commercieel bedrijf. We doen dit vanuit ons hart en op vrijwillige basis wat betekent dat we altijd proberen de kosten zoveel mogelijk te beperken. Als je een keer een bijeenkomst wil bijwonen kan je jezelf opgeven door een mailtje te sturen naar: info@zorgdenkers.nl. We ontmoeten je graag!

.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.